Kosten en vergoedingen

Tarieven
Psychosociale- en hypnotherapie wordt in bijna alle gevallen (gedeeltelijk) vergoed door de ziektekostenverzekeraars als je een aanvullende verzekering hebt. Om gebruik te kunnen maken van deze vergoedingen heb je geen verplichte verwijsbrief van de huisarts nodig. Het is óók niet verplicht eerst gebruik te maken van een eventueel voorgeschreven bezoek aan de POH-GGZ om voor vergoeding uit het aanvullend pakket in aanmerking te komen. Je hebt dus een vrije keuze om de therapeut te kiezen die het best bij je past.

Soort sessie:Duur sessie:Prijs per sessie:Aantal sessies traject:
Intakegesprek30 minutenGratis *n.v.t.
Psychotherapie sessie60 – 75 minuten€95,-In overleg
Hypnotherapie sessie
60 – 75 minuten€125,-6
EMDR sessie60 – 75 minuten€125,-6
Privé Coaching60 – 75 minuten€95,-In overleg
Zakelijke Coaching60 minutenPer offerteNeem contact op

Eigen risico
De praktijk On-NLP wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering onder de noemer alternatieve geneeswijzen, complementaire of alternatieve zorg. Voor deze zorg is geen wettelijk verplicht eigen risico of wettelijke eigen bijdrage van toepassing. Wel kan het voorkomen dat de cliënt zelf een deel van de behandeling moet betalen. Dit komt omdat aanvullende pakketten binnen de zorgverzekering bepaalde limieten hebben in de maximale vergoeding per dag/jaar of het percentage van de behandeling dat wordt vergoed. Klik op de link voor een volledig overzicht van de vergoeding voor psychologische zorg.

Beroepsverenigingen
On-NLP is aangesloten bij diverse beroepsverenigingen, zoals ‘NBVH’, ‘RBCZ’ en de ‘CBKRO’. Wil je precies weten op welke vergoeding je kunt rekenen controleer dan zelf bij je zorgverzekeraar door contact op te nemen. Als dit niet het geval is, kun je zelf een individueel coulanceverzoek indienen bij je verzekeraar. Voor meer informatie over vergoedingen voor psychosociale therapie klik hier en voor hypnotherapie klik hier.

Overige vergoedingsmogelijkheden
Coaching valt niet onder enige vergoedingsregeling. Coaching binnen de praktijk van On-NLP valt onder het CRKBO. Dit betekent een officiële erkenning en een jaarlijkse toetsing op de kwaliteit van onze coaching- en trainingsvaardigheden. Door deze erkenning kun je ervoor kiezen je coachingstraject vrijgesteld van BTW af te nemen. Dat maakt het privé of het inkopen van coachingstrajecten door niet BTW-plichtige organisaties zoals particulieren, overheidsinstellingen, banken en verzekeringsmaatschappijen een stuk aantrekkelijker. Neem je dus zelf het initiatief, heb je een eigen bedrijf of stelt je werkgever je in staat om een coachingstraject te volgen? Dan kunnen de facturen worden vrijgesteld van BTW. Zo en zo kan bedrijfsmatig de factuur onder de noemer van “personal coaching” als bedrijfskosten worden opgevoerd.