Kosten en vergoedingen

Tarieven
Psychosociale- en hypnotherapie wordt in bijna alle gevallen (gedeeltelijk) vergoed door de ziektekostenverzekeraars als je een aanvullende verzekering hebt. Om gebruik te kunnen maken van deze vergoedingen heb je geen verplichte verwijsbrief van de huisarts nodig. Het is óók niet verplicht eerst gebruik te maken van een eventueel voorgeschreven bezoek aan de POH-GGZ om voor vergoeding uit het aanvullend pakket in aanmerking te komen. Je hebt dus een vrije keuze om de therapeut te kiezen die het best bij je past.

Soort sessie:   Duur sessie: Prijs per sessie: Aantal sessies traject:
Intakegesprek   30 minuten Gratis * n.v.t.
Therapeutische sessie   60 – 75 minuten €95,- n.v.t.
Regressietherapie   60 – 75 minuten €95,- 3
EMDR of EFT sessie   60 – 75 minuten €95,- 5
Privé Coaching   50 minuten €75,- In overleg
Zakelijke Coaching   60 minuten Per offerte Neem contact op

 
Eigen risico
De praktijk On-NLP wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering onder de noemer alternatieve geneeswijzen, complementaire of alternatieve zorg. Voor deze zorg is geen wettelijk verplicht eigen risico of wettelijke eigen bijdrage van toepassing. Wel kan het voorkomen dat de cliënt zelf een deel van de behandeling moet betalen. Dit komt omdat aanvullende pakketten binnen de zorgverzekering bepaalde limieten hebben in de maximale vergoeding per dag/jaar of het percentage van de behandeling dat wordt vergoed.
Klik op de link voor een volledig overzicht van de vergoedingen voor 2018.

Beroepsverenigingen
On-NLP is aangesloten bij diverse beroepsverenigingen, zoals NBVH, RBCZ, CBKRO en de ABNLP. Wil je precies weten op welke vergoeding je kunt rekenen controleer dan zelf bij je zorgverzekeraar door contact op te nemen. Als dit niet het geval is, kun je zelf een individueel coulanceverzoek indienen bij je verzekeraar. Voor meer informatie over vergoedingen voor psychosociale therapie klik hier en voor hypnotherapie klik hier

Overige vergoedingsmogelijkheden
Coaching valt niet onder enige vergoedingsregeling. De coaches binnen de praktijk van On-NLP  zijn opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent een officiële erkenning van de kwaliteit van onze coaching- en trainingskwaliteiten.  Hierdoor kun je ervoor kiezen je coachingstraject vrijgesteld van BTW af te nemen. Dat maakt het inkopen van coachingstrajecten door niet BTW-plichtige organisaties zoals particulieren, overheidsinstellingen, banken en verzekeringsmaatschappijen een stuk aantrekkelijker.
Neem je dus zelf het initiatief, heb je een eigen bedrijf of stelt je werkgever je in staat om een coachingstraject te volgen dan kunnen de facturen onder “personal coaching” als bedrijfskosten worden opgevoerd.