De praktijk

Wie is de mens achter de praktijk:
Mijn naam is Milko Steenmeijer. Ik praktiseer als psychosociaal- en hypnotherapeut bij On-NLP. Daarnaast ben ik werkzaam als organisatiepsycholoog en managementcoach voor organisaties en bedrijven en geef ik als docent en trainer les in psychologie, hypnotherapie, coaching en leiderschap.

Na mijn studie psychologie en bedrijfskunde heb ik een voorbeeldige  carrière gehad waarbinnen ik letterlijk en figuurlijk ben vastgelopen. Zelf ervaar ik dit nu als mijn belangrijkste leerervaring. Ik werd mij bewust hoe ik verstrikt was geraakt in starre gedachten en negatieve gevoelens. Dankzij professionele hulp is het mij gelukt om mijzelf op een andere manier te leren kennen en kreeg ik grip op wat mij belemmerde om een gezond en gelukkig leven te leven. 

Niet langer op zoek naar wat ik niet meer wilde, kreeg ik grip op wat ik wel wilde. Het roer ging om en ik besloot om mijn kennis en ervaring in ‘vallen’ en ‘opstaan’ verder te professionaliseren. Nu heel wat jaren verder ben ik als psycholoog, therapeut en coach gespecialiseerd in het behandelen van mensen die last hebben van stress, burn-out, vermoeidheid, depressie, paniek, angst, eetproblemen en aandacht- en concentratieproblematiek(en) zoals ADHD en ADD.

Om zo persoonlijk mogelijk af te stemmen op je behoefte en je zo comfortabel mogelijk te helpen, ben ik afgestudeerd in, gediplomeerd voor en geaccrediteerd als:

Psychosociaal therapeut NLP Trainer,  Master en Coach
Hynotherapeut EMDR Therapie
Eriksonoaanse Hypnose Psychologische menstypes
A&O Psycholoog EFT Therapie
Mindfulness trainer Oplossend gericht coachen
ACT Therapie Systemisch coachen

Door mijn eigen ervaringen doe ik dit werk met veel toewijding, persoonlijke aandacht en betrokkenheid. Ik vind verbinding maken met de ander erg belangrijk. Het zorgt voor een veilige en vertrouwde omgeving waar je snel op je gemak bent. Ik werk graag met wat er is. Alles van jou mag tevoorschijn komen, zodat we daar tijdens de therapie of coaching aan kunnen werken. We verkennen de oorzaken van je ongewenste gedrag, je krijgt inzicht je manier van denken en hoe je negatieve gevoelens kunt beïnvloeden. Ik help je met het proces van omgaan, verbeteren en het herstellen van je mentale weerbaarheid en lichamelijke gezondheid.

Ik geloof dat we veel meer kunnen dan we denken en ik geloof ook dat ieder mens is uitgerust met alle hulpbronnen en vermogens om te bereiken wat hij of zij ook maar bereiken wil. Soms ontbreekt het ons om dit contact te behouden of is het ons nooit geleerd hoe je er contact mee kunt maken. Het is mijn professie om je te helpen het contact met je eigen hulpbronnen en vermogens te herstellen of te verbeteren, zodat je de grip op je mentale en lichamelijke gezondheid weer kunt ervaren.

Om verzekerd te zijn van van de juiste zorg en kwaliteit is het  voor de cliënt van groot belang dat de praktijk en de therapeut is aangesloten bij een beroepsorganisatie die o.a. door de zorgverzekeraar van de cliënt wordt erkend. Hieronder een weergave van de beroepsverenigingen waarbij On-NLP is aangesloten