De praktijk (voorbeeld met afbeeldingen)

Wie is de mens achter de praktijk:
Mijn naam is Milko Steenmeijer. Ik praktiseer als psycholoog, therapeut en coach bij On-NLP sinds 1999. Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van angsten, depressie, AD(H)D en stress gerelateerde klachten zoals overspannenheid, vermoeidheid en burnout. Ik ben afgestudeerd in psychologie, systeemtherapie, psychosociale therapie, hypnotherapie en EMDR. Als systeem- en hypnotherapeut ben ik geregistreerd lid van de beroepsvereniging NVBH, als register- en psychosociaal therapeut ben ik geregistreerd lid van de RBCZ en als EMDR therapeut ben ik aangesloten bij “Samenwerkende EMDR Therapeuten Nederland”. Ik geef les in psychologie, NLP en verandermanagement en werk als supervisor voor de coachopleiding ‘stress en burn-out preventie’. Hieronder een overzicht van de verschillende vak- en beroepsgerichte opleidingen die ik heb gevolgd. 

Psychosociale TherapieNeurolinguïstisch  Programmeren
HynotherapieEMDR Therapie
Eriksoniaanse HypnoseCognitieve Gedragstherapie
A&O PsychologieEFT Therapie
MindfulnessOplossendgericht Coachen
ACT TherapieSystemisch werken

Ik doe mijn werk met veel toewijding, persoonlijke aandacht en betrokkenheid. Ik vind verbinding maken met de ander erg belangrijk. Het zorgt voor een veilige omgeving. Ik sta open voor wat er speelt en alles is bespreekbaar zodat daar tijdens de therapie of coaching aan gewerkt kan worden. Ik help je bewust te maken wat de mogelijke oorzaak is van je klacht of probleem om daarna samen te werken aan een passende oplossing zodat je klachten verminderen of geheel kunnen verdwijnen. 

Het is mijn overtuiging dat ieder mens is uitgerust met het vermogen om zichzelf te genezen. Soms wordt het contact met dit vermogen verbroken of is het ons nooit geleerd hoe je er contact mee kunt maken zodat je weer beter kunt worden. Het is mijn kunde om je te helpen het zelfgenezende vermogen in jezelf te activeren, zodat je de regie over je gezondheid en je herstel weer snel terugkrijgt.

Voor de regulering, erkenning, certificering en de kwaliteitsbewaking van professionele therapeutische zorg zijn er beroepsverenigingen. Hieronder een weergave van de beroepsverenigingen waarbij On-NLP is aangesloten.