De praktijk

Wie is de mens achter de praktijk:
Mijn naam is Milko Steenmeijer. Ik praktiseer als psychosociaal- en hypnotherapeut bij On-NLP. Daarnaast ben ik werkzaam als leiderschapstrainer en businesscoach bij organisaties en bedrijven en ben ik als docent en trainer verbonden aan het opleidingsinstituut Innerland.

Mijn achtergrond ligt in organisatieontwikkeling en verandermanagement. Na mijn studie marketing en bedrijfskunde heb ik een voorbeeldige carrière gehad in het bedrijfsleven. Ik heb mij ontwikkeld tot manager en directeur/eigenaar en ben uiteindelijk vastgelopen onder de hoge werkdruk, het perfect willen doen en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Zelf ervaar ik dit nu als mijn belangrijkste leerervaring. Ik werd mij bewust hoe ik verstrikt kon raken in ongezonde patronen, irreële gedachten en negatieve gevoelens en met professionele hulp is het mij gelukt om met het oude te breken en het nieuwe te accepteren. Een indrukwekkend proces waarin ik veel ben kwijtgeraakt en ook heel veel heb gekregen.

Eén van de mooiste cadeaus die ik heb gekregen is zingeving, verbinding en richting. Niet langer verdwaald in wat ik niet wil, kreeg ik grip op wat ik wel wilde. Het roer ging om en ik besloot om mijn kennis en ervaring in hulp vragen en ondersteuning krijgen te professionaliseren. Nu heel wat jaren verder ben ik gespecialiseerd in burn-out, AD(H)D, depressie- en stressgerelateerde klachten. Daarnaast ben ik afgestudeerd voor en opgeleid als:

Psychosociaal therapeut NLP Trainer,  Master en Coach
Hynotherapeut EMDR Therapie
Eriksonoaanse Hypnose Psychologische menstypes
A&O Psycholoog EFT Therapie
Mindfulness trainer Oplossend gericht coachen
ACT Therapie Systemisch werken

Door mijn eigen ervaringen doe ik het werk met veel toewijding, persoonlijke aandacht en betrokkenheid. Ik vind verbinding maken met de ander erg belangrijk. Het zorgt voor een veilige en prettige omgeving waarin jij op je gemak bent en vertrouwen hebt in mijn manier van werken.
Ik werk graag met wat er is. Alles van jou mag tevoorschijn komen, zodat we daar tijdens de therapie of coaching aan kunnen werken. We verkennen de oorzaken van je ongewenste gedrag, destructieve gedachten en negatieve gevoelens en ik help je met het proces van omgaan met …., verbetering naar….. en het herstel van….

Ik geloof dat ieder mens is uitgerust met alle hulpbronnen, talenten, kwaliteiten en competenties om te bereiken wat hij of zij ook maar bereiken wil. Soms ontbreekt het ons om dit contact te behouden of is het ons nooit geleerd hoe je er contact mee kunt maken. Het is mijn professie om je te helpen het contact met je eigen hulpbronnen en vermogens te herstellen, zodat je de regie over je eigen leven geheel of zoveel mogelijk weer kunt ervaren.

Voor de regulering, certificering en de kwaliteitsbewaking van professionele therapeutische zorg zijn er beroepsverenigingen. Hieronder een weergave van de beroepsverenigingen waarbij On-NLP is aangesloten.